اين موزه در خيابان فلسطين سنندج واقع شده و وابسته به سازمان آموزش و پرورش استان كردستان است . . موزه دربرگيرنده پيكره جانوران گوناگون منطقه كردستان است كه به صورت علمي تاكسيدرمي شده و در ويترين هاي مخصوص به نمايش درآمده اند .
آدرس :در خيابان فلسطين سنندج
دسته ها : استان كردستان
1390/9/12 10:5

نوع بنا : تاريخي

قدمت : قاجاريه (1299-1195 ه ق )

اين مقبره كه حدود 50 سال پيش روي تپه شرف الملك سنندج ساخته شد به يكي از عرفاي اواخر عصر قاجار (شيخ محمد باقر غياثي) تعلق دارد . بنا داراي پلان مربع شكل با سقف گنبدي است كه از داخل به روش بسيار زيبايي آينه كاري شده است . در اين مكان روزهاي پنجشنبه و جمعه دعا خوانيو قرائت قرآن برگزار مي شود.
آدرس :بر روي تپه شرف الملك سنندج
دسته ها : استان كردستان
1390/9/12 10:5
اين بنا در انتهاي خيابان كشاورز سنندج واقع است . روي تپه شرف الملك كه گورستان است دو ساختمان قديمي جدا از هم قرار دارد كه يكي از آنها به (علي اكبر خان شرف ا لملك)پسر مرحوم (محمد صادق خان ) پسر (امان الله خان بزرگ) از واليان كردستان تعلق دارد . بنا به صورت مكعب ساده با گنبدي بر فراز آن است .در اين مقبره كه به مقبره (شيخ محمود نودشه اي) نيز معروف است برخي از اعضاي خانواده اردلان نيز دفن شده اند . اين مقبره فقط روزهاي جمعه براي ذكر دعا و قرائت قرآن باز است .
آدرس :در انتهاي خيابان كشاورز سنندج
دسته ها : استان كردستان
1390/9/12 10:5

نوع بنا : فرهنگي

قدمت : قاجاريه (1299-1195 ه ق )

يكي از مساجد قديمي شهر سنندج مسجد وكيل است كه در محله قطارچيان و مجاور عمارت وكيل الملك قرار دارد . اين مسجد توسط خانواده وكيل ساخته شده و داراي يك شبستان ستون دار و همچنين حياط و اتاق هايي براي دفن اجساد اين خانواده است .اين مسجد در اواخر دوره قاجار در سال 1328 ه . ق ساخته و سبك معماري مساجد كردستان در آن رعايت شده است .تزيينات معماري آن شامل آجركاري خفته و راسته در نماي ساختمان است .
آدرس :محله قطارچيان و مجاور عمارت وكيل الملك
دسته ها : استان كردستان
1390/9/12 10:5

نوع بنا : زيارتي

قدمت : قاجاريه (1299-1195 ه ق )

اين مسجد در خيابان شهدا در ضلع غربي پارك شهدا قرار دارد . پلان مسجد شبستاني و قابل مقايسه با مساجدي چون (ميرزا فرج الله) و (رشيد قلعه بيگي ) است . شبستان اصلي مسجد داراي چهار ستون چوبي با تزيينات و سرستون چوبي و نيز سقف مسجد چوبي است . در ضلع غربي مسجد محوطه اي قرار دارد كه به روش طاق و تويزه مسقف شده و محل دفن خانواده هاي (مشير وزيري)و (معتمد هاشمي)است . روي سنگهاي قبر نام صاحبان قبر و نيز اشعاري به خط نستعليق بسيار زيبا و همچنين نقوش گل و گياه حجاري شده است . حياط مسجد در ضلع جنوبي قرار دارد و داراي آب نمايي است كه آب قنات در آن جاري است .اين مسجد كه به دوران قاجاريه تعلق دارد از بناهاي زيباي شهر سنندج است .
آدرس :خيابان شهدا در ضلع غربي پارك شهدا
دسته ها : استان كردستان
1390/9/12 10:5

نوع بنا : زيارتي

قدمت : صفويه (907-1135 ه ق )

نگل مركز دهستاني به همين نام از توابع بخش كلاترزان سنندج است كه در 65 كيلومتري غرب سنندج و در مسير جاده سنندج – مريوان قرار دارد . در كتابهاي تاريخي حديقه ناصريه و تحفه ناصريه مطالبي به اين شرح آمده است : در يكي از دهات اين بلوك كه نگل اسم دارد مسير قديمي كه به مسجد عبدالله عمر يا عبدالله عمران مشهور است و قرآني در اين مسجد هست خيلي بزرگ به خط كوفي نوشته شده .در داخل مسجد روستاي نگل قرآن خطي از دوران گذشته وجود دارد كه بنا به اعتقادات و باورهاي مردم يكي از چهار قرآن خطي است كه در زمان خليفه سوم (عثمان بن عفاوان) به رشته تحرير در آمده و به چهار اقليم دنيا فرستاده شده است . به همين دليل مردم اعتقاد زيادي به اين كلام الهي دارند و در حل مشكلات و گرفتاريهاي زندگي خود از آن ياري مي جويند و قسم دروغ به آن را گناهي بزرگ و نا بخشودني مي دانند . چگونگي انتقال اين قرآن به روستاي نگل روشن نيست اما با توجه به گفته ها و حكايات عامه اين قرآن در دوران صفويه از دل خاك بيرون آورده شد و از آن زمان در مسجد قديمي روستا به منظور زيارت اهالي منطقه نگهداري مي شود . مسجد در چند سال اخير به طور كامل بازسازي شده است .قطع قرآن رحلي بزرگ جلد آن چرمي و رنگ آن قهوه اي تيره است .صفحات قرآن ضخيم و به علت تشابهي كه با پوست دارد در بين مردم به پوست آهو شهرت يافته است .خط قرآن كوفي و داراي نقطه و اعراب و در قسمت سر سوره ها و شماره هاي آيات مطلا و مزين به نقوش گياهي است .بر اساس شواهد موجود شيوه نگارش و اعراب گذاري آن احتمالا اين قرآن در سده هاي چهارم يا پنجم ه . ق نگاشته شده است
آدرس :نگل در 65 كيلومتري غرب سنندج در مسير جاده سنندج – مريوان
دسته ها : استان کردستان
1390/9/9 8:51

نوع بنا : زيارتي

قدمت : قاجاريه (1299-1195 ه ق )

ين بنا در بافت قديمي شهر سنندج در محله سرتپوله و ضلع شرقي خيابان شهدا قرار دارد . مسجد عبدالله بيگ داراي دو بخش اصلي است : حياط كه در ضلع جنوبي قرار گرفته و داراي يك آب نما است و بخش ديگر كه فضاي اصلي مسجد است و با طاق . چشمه طاق و گنبد مسقف شده و داراي ايواني قوس دار رو به سمت جنوب و حياط است . اخيرا يك پنجره بزرگ فلزي در اين قسمت تعبيه شده است . نوع قوس هاي اين بنا يادآور معماري اصفهاني است و در تزيينات آن آجركاري خفته و راسته در نماسازي و گره چيني به كار رفته است . نرده هاي فلزي به سبك اوايل عصر پهلوي نيز در ساختمان مشهود است .در طرفين ايوان حجره هايي در دو طبقه ايجاد شده كه محل آموزش طلاب علوم ديني است . اين مسجد را مي توان در زمره مساجد يك ايواني كردستان قلمداد نمود . تاريخ دقيق ساخت مسجد مشخص نيست و احتمالا به اوايل دوره قاجاريه تعلق دارد .
آدرس :سنندج – محله سرتپوله و ضلع شرقي خيابان شهدا
دسته ها : استان کردستان
1390/9/9 8:51

نوع بنا : زيارتي

قدمت : قاجاريه (1299-1195 ه ق )

اين مسجد در ضلع غربي بازار سنندج كنار ورودي غربي بازار قرار گرفته است . بناي مسجد به سبك شبستاني و در يك طبقه ساخته شده و داراي يك ايوان ستون دار و شبستان با چهار ستون چوبي است . مسجد در ضلع جنوبي داراي يك حياط با آب نما است كه از آب قنات بهره مي جويد . مصالح عمده به كار رفته در آن سنگ . آجر . خشت و چوب است و در طرفين ايوان و شبستان اصلي دو راهرو تعبيه شده است . يكي از ويژگيهاي مسجد وجود كتيبه هايي به خط ثلث از خطاطان مشهور به نام( ملا حسن حزين كردستاني) است كه در ديوار شبستان و ايوان نصب شده است . اين مسجد نيز به دوران قاجاريه تعلق دارد .
آدرس :ضلع غربي بازار سنندج
دسته ها : استان کردستان
1390/9/9 8:51

نوع بنا : زيارتي

قدمت : قاجاريه (1299-1195 ه ق )

اين مسجد در ضلع شمالي خيابان 17 شهريور (سه راهي شيخان ) سنندج قرار دارد . پلان بنا شامل شبستان ستون دار با چهار ستون چوبي است كه ايوان ستون دار چوبي در مقابل آن قرار دارد . در اطراف ايوان راهروهايي در دو طبقه ساخته شده است .معماري اين مسجد با اصول و شيوه هاي معماري ايران و متاثر از بناي مسجد دارالاحسان اجرا شده است و تمامي مصالح به كار رفته در آن محلي است . از عمده تزيينات مسجد مي توان به پنجره هاي مشبك با گره چيني و دو ايوان ستون دار در اضلاع شرقي و جنوبي اشاره نمود .اين مسجد به دوران قاجاريه تعلق دارد و باني آن (ميرزا فرج الله وزير) از افراد صاحب منصب اين عصر در كردستان به شمار مي رفت .
آدرس :ضلع شمالي خيابان 17 شهريور (سه راهي شيخان) سنندج
دسته ها : استان کردستان
1390/9/9 8:50

نوع بنا : زيارتي

قدمت : زنديه (1163-1209 ه ق )

اين مسجد در محله قطارچيان سنندج در ضلع جنوبي بلوار كردستان واقع است . بناي آن بر مبناي معماري بومي كردستان از ستونهاي چوبي قطور با پلان شبستاني تشكيل شده است .آبنماي گود . سرداب و زيرزمين در اين مسجد به خوبي تركيب شده است .اين مسجد در محل گودي قرار دارد و از اين رو به مسجد قوله معروف شده است . احتمالا قدمت آن مربوط به اوايل دوره زنديه است و در اوايل دوره پهلوي نيز تغييرات و مرمت هايي در آن صورت گرفته است .آب جاري مسجد از قناتهاي شهر تامين مي شود و اكنون نيز فعال است .
آدرس :محله قطارچيان سنندج در ضلع جنوبي بلوار كردستان
دسته ها : استان کردستان
1390/9/9 8:50
X